1968 yılında Kilis’te doğdu.Gaziantep Akyol İlkokulu’nun ardından orta öğrenimi Gaziantep Anadolu Lisesinde tamamladı. 1992 yılında İstanbul Tıp Fakültesin den mezun olup Zeynep Kamil Hastanesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığı eğitimialdı. 1994-95 yıllarında İngiltere Londra’da Royal Brompton Hastanesinde Avrupa Solunum Derneği bursu ile gözlem ve araştırma yaptı. 1997 yılında halen çalıştığı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı’nda çalışmaya başladı. 2005 yılında Avrupa Solunum Derneği bursu ile bir yıl süreyle Almanya Münih Ludwig Maximillian Üniversitesi Tıp Fakültesinde çocuk alerji bölümünde epidemiyoloji alanında çalıştı. 2006yılında doçent olan Karadağ, 2011 yılında profesör olarak görevine devam etti. 1986 yılından beri Gaziantep’e hasret olarak İstanbul’da yaşamını sürdüren Karadağ, çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve az İtalyanca biliyor. Evli ve bir kız çocuk babası. Gaziantep spor taraftarıdır.