Evli ve ikiz çocuk annesi olan İpek Özmen Develi, 1985 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını doğduğu şehirde geçirdi. 2003/04 yıllarında AIFS programıyla 1 yıl Oregon, USA da değişim öğrencisi programına katıldı. 2004 senesinde lisans eğitimi için İstanbul’a gelerek 2009 yılında Maltepe Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun oldu. 2009-2011 yılları arasında European School of Economics’in Roma kampüsünde “Hospitality Management” master eğitimini tamamlayıp tekrar Türkiye’ye döndü.

İstanbul’da Taşyapı İnşaat firmasında 2 yıllık çalışma tecrübesinin ardından 2013 yılında, iki kurucu ortağından biri olduğu Yeniköy’deki Sırçacı 14 isimli restoran projesini hayata geçirdi ve 2020 yılına kadar görevlerine devam etti. 2020 yılından bu yana aile şirketi olan Özmen Group’daki Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanısıra Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği (Gaziantep) ve Istanbul Gaziantepliler Derneği üyelikleri kapsamında sivil toplum çalışmalarına devam etmektedir.