18 Kasım 1967 yılında Gaziantep’te doğdu. Baba tarafı Akyol’lu Karamehmetler, Anne tarafı Şehreküstü’lü Kasap Ömerler diye anılır. Baba tarafında aileye adını veren Akyol’lu Karamehmet Dede Antep Harbinde savaşmış ve İstiklal Madalyasına layık görülmüştür.
Dr. Cemil Karslıgil, Gazi Orta Okulu ve Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra 1984 yılında İstanbul – Yıldız Teknik Ünv. Bilgisayar Mühendisliğinde okumak üzere Gaziantep’ten ayrılmıştır. 1993 yılında İstanbul’da Arzu Hanım ile evlenmiş, Bu evlilikten 1 kız ve 2 erkek çocuğu sahibi olmuştur. 1989 da Üniversiteden mezun olduktan sonra 1995 yılına kadar 6 yıl boyunca Evpa Pazarlama A.Ş de Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgi İşlem Müdürlüğü yapmıştır. 1995 yılında Etcbase Yazılım Şirketini kurmuş ve Kendi ekibi ile geliştirdiği YTS diye anılan Yasal Tahsilat Sistemini Türkiye’nin en büyük bankalarında (%70 inden fazlasında), Türkiyenin tüm GSM şirketlerinde ve diğer bir çok büyük şirketinde devreye almıştır. 2005 yılında Türkiye’nin ilk tahsilat ve alacak yönetim şirketi olan Collectürk’ü kurmuş olup, Gene büyük bankalar ve şirketlere hizmet vermekte olup, aynı zamanda Kurumsal Gecikmiş Fatura Alacak Portföylerini Satın alıp, portföy sahibi olarak bu pörtföylerinin tahsilatını yürütmektedir.Daha sonra Calltürk 118 ve Sms şirketini kurmuş ve Müşterilere komple hizmet vermek amacıyla şirketleri ETC Grup altında toplamıştır. KVKK kanununun zorluklarından dolayı 2018 yılında Calltürk Şirketini devretmiştir. Etc Grup aynı zamanda Türkkep Kayıtlı Elektronik Posta, E-İmza ve E-Fatura şirketinin ve Hollanda Merkezli Revo Capital Fund’ın, Kuki Kültür’ün ortağıdır. 2015 yılından beri Rusya’da ve Belarus’ta çeşitli projeleri bulunmaktadır.Yelkenli Yat ile Yelken Yapma, Golf, Pilates, Yüzme, Balık Tutma, Zıpkınla avlanma, Dağ bisikleti, Şehir Bisikleti, Yürüyüş, Koşu gibi sporları aktif olarak yapmaktadır.İstanbul Gaziantepliler Derneği, YASAD Yazılım Sanayicileri Derneği, Tübisad Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği, İstanbul Golf Kulübü üyesidir.İngilizce ve Rusça yabancı dillerini konuşabilmektedir.