1968 yılında ticaretle uğraşan bir baba ve ev hanımı bir annenin evladı olarak Gaziantep’te doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep te istiklal ilkokulu ve Atatürk lisesinde tamamladıktan sonra 1992′ de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesin’ den Tıp doktoru olarak mezun oldu.
Mecburi hizmet ve askerlik hizmetinden sonra Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesin de Anestezi ve Reanimasyon ihtisasını tamamladı.
Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi ve Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Anestezi ve Yoğun bakım Kliniği İdari Sorumlusu olarak görev yaptı.
2012 yılında atanmış olduğu İstinye Devlet Hastanesinde yaklaşık On yılı aşkın süreçte Başhekim olarak halen görev yapmaktadır.
On yıldır yönetim kurulu üyeliğini yaptığı İstanbul Gaziantepliler Derneğinin Mart 2023 yılı itibarıyla başkanlık görevini ifa etmektedir.
Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu üyesi, Gaziantep spor kongre üyesi olarak aktif görev yapmaktadır.
Evli olup 3 çocuk babasıdır. Çocuklarından biri hekim olup, diğer ikisi tip ve hukuk eğitimine devam etmektedir. Eşi Fatma Kiraz serbest avukatlık icra etmektedir. Yaklaşık otuz yıldır Üsküdar da ikamet etmektedir.
Mesleki olarak birçok derneğin üyesi olarak görev icra etmektedir. İngilizce bilmektedir.
Uzm. Dr. Osman Gazi KİRAZ