1975 Gaziantep doğumlu. Gaziantep Anadolu Lisesi mezunu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans tezini tamamladı.
2018 Haziran ayından beri Türkiye Basketbol Federasyonu Medya ve İletişim Direktörü olarak görev yapıyor. Federasyona bağlı tüm birimlerin iletişim çalışmalarını tüm mecralarda yönetiyor. Milli Takımlar, Kadın ve Erkek ligleri başta her yaş grubundaki lig ve turnuvaların yayın anlaşmalarının ihale süreci planlamasını, şartname ve imza aşaması ile sözleşme sonrasında federasyon adına taraflarla tüm iletişimi yürüten ekibe liderlik ediyor.
Kuyucu, 2016-2018 yıllarında Anadolu Ajansı Uluslararası Spor Haberleri Koordinatörlüğü sorumluluğunu yürüttü. Türkiye’nin, ülkede ve dünyada en geniş temsilcilik ağına sahip kurumunda toplam 42 bürodaki yerli ve yabancı muhabirlerlerden gelen haberlerin üretim ağını yönetti.
2011-2016 yılları arasında dünyaca ünlü uluslararası haber kanalı Al Jazeera Türk kanalında Spor Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Dünyanın dört bir yanındaki Al Jazeera ve Bein Sports kanallarıyla iş birliği yapan ağın yöneticisi olarak ülkemizi temsil eden haberlere ve dosyalara kaliteli bir ekiple birlikte imza atmanın mutluluğunu yaşadı.
Barış Kuyucu 2011 yılına kadar 11 sene boyunca CNN TÜRK Spor Servisi’nde yer aldı. CNN TÜRK’te ana haber sunuculuğundan, yapımcılığına kadar pek çok sorumluluğu yürüttükten sonra CNN Türk Spor Servisi Müdürü olarak da futbol, basketbol, Formula-1, tenis ve golf başta olmak üzere sayısız ulusal-uluslararası organizasyonu planlayan ve yayınlayan ekibe yön verdi.
Kuyucu CNN TÜRK’ten önce ATV’de (1 yıl) Ali Kırca yönetimindeki haber merkezinde spor haberlerini sunmuş, kariyerindeki ilk profesyonel adımını da efsane spor televizyoncusu Kenan Onuk liderliğinde, Türkiye’nin en prestijli ilk haber kanalı NTV’nin kuruluş ekibinde yer alarak (3 yıl) pek çok programın editör ve sunuculuğunu yapmıştı.
2006 yılında, dünyanın en büyük üç medya yönetici bursundan biri olan Birleşik Amerika’daki “The University of Michigan’ bünyesindeki ‘Knight Wallace Fellows’ta “Sports Management – Spor Yönetimi” üzerine aldığı eğitimi başarıyla tamamladı.
ABD Atlanta’da “CNN International Spor Servisi” ve New York’ta da “ESPN Sports Magazine”de yabancı meslektaşları ile bir araya gelip çalışmaları hakkında gözlemlerde bulundu. Birleşik Amerika’nın yanı sıra, Arjantin ve Brezilya’da yine aldığı yönetici burs programı çerçevesinde seminerlere katıldı. Farklı ülkelerdeki büyük spor organizasyonlarını, statlarını ve sistemlerini inceledi.
Barış Kuyucu, hobisini profesyonel işi yapabilen şanslı kişilerden biri olma zevkini, akademik boyutta genç meslektaşları ve meslektaş adayları ile paylaşmanın mutluluğunu da yaşıyor. Bu kapsamda daha önce Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Televizyon’da Spor Yayıncılığı”, son 17 yıldır aralıksız olarak Kadir Has Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Spor İletişimi Sertifika Programı” dahilinde de “Canlı Yayın ve Canlı Yayın Performansları ve Spor Yönetiminde Liderlik ve Endüstriyelleşen Spor” konulu dersler veriyor. Türkiye’nin en prestijli konuşma ve diksiyon eğitim akademisi Başkent İletişim’de etkili konuşma ve sunum konusundaki bilgi ve tecrübesini öğrencilerine aktarıyor.
Barış Kuyucu; 2019 yılında Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından verilen “Sosyal Medyada En Popüler Olan Ulusal Federasyon” dalında “Dünya 2.’liği” ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Medya ve İletişim Direktörü olarak ülkesi ve ekibi adına almanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından 2010 yılında Uluslararası Futbol Federasyonu (UEFA) Başkanı Michel Platini ile yaptığı özel röportajla “Yılın En İyi Röportajı” ödülüne layık görülmüş, TSYD tarafından 2006’da “Yılın En Başarılı TV Programcısı” seçilmişti.
Kuyucu, 2003 yılında evlendiği eşi Aslı As Kuyucu ve 2011 yılında hayatlarına katılan sevgili kızları Ada Kuyucu ile İstanbul’da yaşıyor.